Houten vloeren

van de meesters?

Het begint met goed advies

Een houten vloer geeft sfeer. Elke plank heeft een unieke uitstraling. Omdat hout een natuurlijk product is, kun je het gemakkelijk van een andere kleur of afwerking voorzien. Zo blijft jouw interieur bij de tijd, zonder dat je de vloer hoeft te vervangen. Droom jij van zo’n veelzijdige basis? Bij Het Vloerenhuis investeer je in een mooie vloer die lang meegaat. Dat begint met een goed advies.

Het Vloerenhuis is sinds 1908 gespecialiseerd in houten vloeren. Met onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat je een vloer kiest die bij je past. We nodigen je uit in onze showroom en komen langs om jouw woning, kantoor of bedrijfsruimte met eigen ogen te bekijken. Van vloerverwarming en luchtvochtigheid tot drempels en deurmatten, we houden overal rekening mee.

We adviseren, leggen en onderhouden. Van vloer tot trap. Zorgvuldig, efficiënt en met oog voor het milieu. Door het oude ambacht te combineren met nieuwe technieken, laten we jouw houten vloer optimaal tot zijn recht komen. Dat is de kwaliteit van de meesters.

Houten planken vloer in luchroomMooie houten visgraat vloer met gietijzeren industriële taatsdeurmooie houten planken vloer met trap in dezelfde houtsoort

Legpatronen

Wat past bij jou?

Smalle stroken, brede planken, visgraat of een Hongaarse punt. Onze parketteurs hebben ervaring met alle legpatronen. Welk patroon vind jij het mooist?

bekijk de mogelijkheden in de showroom

De afwerking

bepaalt de sfeer

Hout is een natuurlijk product. Met een lak- of olielaag zorgen we voor een unieke uitstraling en beschermen we jouw vloer tegen vlekken en krassen.

bekijk de mogelijkheden in onze showroom
Vader speelt met zoontje op houten vloer
Dennebos houten plank wordt door een vakman afgetekend. Close up met handen en plank.
Geen vraag is te gek!
Portret Pieter van Es
Bellen met Pieter van Het Vloerenhuis

Trap in dezelfde look?

Creëer een unieke blikvanger

Puntjes op de i met bijpassende plinten

Met bijpassende plinten zetten we de puntjes op de i. Van hoog tot laag, van modern tot klassiek en van wit tot zwart, bij Het Vloerenhuis bieden we een uitgebreid assortiment. Volop keuze dus om jouw houten vloer van de gewenste finishing touch te voorzien. Onze parketteurs brengen de plinten voor je aan. Zo heb je na het leggen van de vloer nergens meer omkijken naar.

Pastelkleurige meubels op witte vloer met hoge witte plintStoel op houten vloer met donkergrijze klassieke plint in de zelfde kleur als de muurZwarte stoel en tafeltje op een zwarte vloer met zwarte plint
Geen vraag is te gek!
Portret Frank de Jong
Bel met Frank van Het Vloerenhuis

Veelgestelde vragen:

Wat is beter als afwerking: parketlak of vloerolie?
Kan een parket- of houtenvloer wel op vloerverwarming gelegd worden?
Vroeger hadden wij zo’n lekkere dikke vloer van 22 mm dik bij mijn ouders thuis, waarom levert u dat niet meer?
Wat is de levensduur van een houtenvloer?
Kan ik een houten vloer een totaal andere kleur geven?